tisdag 26 juni 2012

Nyckeltavlan är färdig ...

...och så här blev den. =)

Många projekt på gång

Nu har jag flera projekt igång och några som ännu bara ligger i idéstadiet.
Jag har målat en träask som egentligen är avsedd för en vinflaska, i den kommer en plåtburk placeras och sättas en blomma i, ett litet ord kommer nog att skrivas också.
Min pigtittarmöbel står i källaren med hälften av den gamla färgen kvar, den ska alltså skrapas färdigt, slipas och målas om.
Grenen ligger färdigmålad i trädgården och ska sättas upp vid mina clematis.
Några tegelpannemagneter ska skrivas ord på och få magneter.
Min nyckeltavla ska få krokar och upphängningsanordning.
Fixa iordning barnmatsburkljuset som jag gjort så det blir fint.
Dessutom funderar jag på att sy en klänning och hätta till min dotter.
Göra en ljusstake av gamla brädor (fick idén när jag var iväg över midsommar).
Måla en ganska stor svart tegelpanna vit och skriva Välkommen på den.
Som ni ser så saknas det inte projekt....kanske att jag ska göra klart de påbörjade innan jag sätter igång med de nya....

fredag 22 juni 2012

Midsommarafton och färdig midsommarkrans

Med den här bilden på min dotter i den färdiga kransen önskar jag alla en Glad Midsommar!

torsdag 21 juni 2012

Stressad

Kämpar och kämpar och kämpar med midsommarkransen. Ibland undrar jag varför jag aldrig kan vara ute i god tid.
Ja, ja, nu går jag inte och lägger mig förrän den är klar.

söndag 17 juni 2012

Midsommarkrans

Det närmar ju sig som bekant midsommar och jag har i några veckor funderat på att göra en konstgjord midsommarkrans till min dotter. Hon är 1 år och tycker mycket om blommor...att äta och just därför vore det bättre med en krans i tyg än riktiga blommor. Får se om idén blir verklighet eller stannar vid idé.

fredag 15 juni 2012

Klädnypsförvaring

I gårkväll infann sig helt plötsligt inspirationen till att fixa en hängbar förvaring till klädnyporna. Med lite hönsnät och ståltråd tillverkades denna korg som numera hänger på torkvindan. Nu hoppas jag bara på fint väder också så jag kan hänga min tvätt.

torsdag 14 juni 2012

Jag: En vinnare

För ett tag sedan var jag med i en tävling hos Systrarna Karlsson som jag skrivit om tidigare, och vet ni vad.....JAG VANN!!!
Idag kom vinstleveransen hemkörd ända till dörren av den ena systerns make. Jag var tyvärr inte hemma då men det var å andra sidan min make så han tog emot det finnt inslagna paketet. Att öppna det var rena julafton för det innehöll flera ljuvliga små saker. 3 gamla kakformar, 3 hyskor i olika färger, massor med fina knappar, små virkade rosa och vita blommor med små pärlor i mitten, spets (man kan aldrig få för mycket spets), och ett fint kuvert gjort av en boksida skriven i snirklig text. Dessutom satt det en fin ettikett på själva paketet som jag kommer ha användning av när någon ska gratuleras.
Sakerna var verkligen jättefina, nu ska jag bara klura ut hur de ska användas.
Tack igen till Systrarna Karlsson!


tisdag 12 juni 2012

Idag har jag .....

... försökt mig på att smälta ljusstumpar och göra fina ljus i glasburkar, blev sådär, men övning ger färdighet. 

måndag 11 juni 2012

Träskål makeover

En oansenlig och ganska tråkig träskål stod i undantagsstugan hos mina föräldrar. Precis som äppelljusstaken försökte jag sälja den på fb-loppisen men ingen ville ha den. Synd tyckte jag då jag såg att den hade potential att bli riktigt fin om man fixade till den.
Sagt och gjort, med tre lager vit utomhusfärg fungerar den numera som en vacker skål att låta blommor flyta runt i.

söndag 10 juni 2012

Torka trots regn

Mitt pysselhumör hänger mycket ihop med vädret. Vackert väder = pysselinspiration, dåligt väder = pysseltorka. Eller torka är egentligen fel ord, jag får helt enkelt inte lust även om jag har flera projekt på gång. Förhoppningsvis kommer den riktiga sommaren, och därmed pyssellusten, snart.

torsdag 7 juni 2012

Nyckeltavla

Av en gammal brädbit håller jag på att göra en nyckeltavla. Några gammaldags nycklar ska fästas som prydnad, den ska få krokar där de riktiga nycklarna ska hänga och en upphängningsanordning ska på något sätt monteras. Tanken är inte helt klar men den kommer.

måndag 4 juni 2012

Systrarna Karlsson

En blogg som jag gärna gör ett besök hos är "Systrarna Karlsson". Dessa båda systrar bloggar om loppisar, återvinningspyssel och annat smått och gott som händer i deras vardag. Dessutom har de en web-shop där man kan inhandla flera av deras fina saker. Ta gärna en titt du också!

söndag 3 juni 2012

Tegelpannemagneter

Av en liten bit tegelpanna och färg kan man göra trevliga kylskåpsmagneter.